Zorg dat de boerenkool goed schoon is, alvorens je de pan verhit. Op de bladeren van de boerenkool kunnen nog kleine rupsjes zitten. Ook is de boerenkool mogelijk behandeld met chemische stoffen, wat het wassen hiervan belangrijk maakt.
Snijd de boerenkool vervolgens in kleine reepjes. Doe dit ook bij de andere ingrediënten die je aan de wokpan toevoegt. Denk aan kleine stukjes vlees of vis.
Verhit nu de wokpan, door deze op een hoog vuur te zetten. Druppel af en toe een paar waterdruppels in de pan. Wanneer deze direct verdampen, geeft dit aan dat de pan heet genoeg is.
Je kunt nu één eetlepel maïsolie, rijstolie of bijvoorbeeld zonnebloemolie toevoegen. Zorg dat je de pan af en toe schudt, zodat de volledige onderkant van een dun laagje olie is voorzien.
Voeg de boerenkool en andere ingrediënten toe aan de wokpan. Schud de ingrediënten regelmatig door elkaar. Boerenkool roerbakken doe je gedurende enkele minuten. Vaak is drie tot vijf minuten voldoende!