Appel roerbakken

Een appel roerbakken is voornamelijk interessant in combinatie met andere ingrediënten. Kies bijvoorbeeld voor het roerbakken van witlof, waarbij de appel voor een zoete smaak zorgt. Net als bij veel andere ingrediënten is ook appel roerbakken bepaald niet ingewikkeld! Doordat de appel een stevige fruitsoort is, behoudt deze zijn textuur. Ook wanneer je de appel per ongeluk iets te lang in de wokpan laat zitten. Niet alleen de combinatie met witlof is lekker. Ook valt appel goed te combineren met paprika, kipfilet en bijvoorbeeld Feta kaas. Op deze pagina lees je meer over een appel roerbakken en de aspecten waarmee je hierbij rekening dient te houden.

Appel roerbakken recept

Appel roerbakken

Door onderstaand appel roerbak recept te volgen, is de kans zeer groot dat jij straks geniet van een heerlijk gerecht met geroerbakte appel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 54 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel maïsolie, rijstolie of zonnebloemolie
  • 3 appels

Instructies
 

  • Was de appels vooraf goed af, wanneer je deze met schil wilt roerbakken. Je kunt er ook voor kiezen om de schil eerst van de appels af te halen.
  • Snijd de appels en andere ingrediënten in kleine stukjes. Reeds werden een aantal voorbeelden van ingrediënten genoemd, die goed te combineren zijn met de appels.
  • Verhit vervolgens de wokpan op een hoog vuur. Het is belangrijk dat de pan goed verwarmd is, voordat je de ingrediënten toevoegt. Je controleert dit door wat druppels water op de pan te laten vallen. Als deze direct weer verdampen, is de pan heet genoeg.
  • Gebruik één eetlepel maïsolie, zonnebloemolie of rijstolie in de pan en laat dit heet worden. Sommige andere oliesoorten kunnen ook gebruikt worden. Niet ieder type olie is echter geschikt voor roerbakken.
  • Voeg nu de verschillende ingrediënten toe en laat het geheel enkele minuten staan. Vaak hoeft een appel roerbakken maar 4 tot 6 minuten. Schud de ingrediënten regelmatig door elkaar.
Trefwoord appel roerbakken

Tips voor fruit roerbakken

Belangrijk onderdeel van roerbakken is het behoud van de textuur van een fruit- of groentesoort. Een appel is een vrij harde fruitsoort, waardoor deze niet snel slap zal worden in de wokpan. Toch is verstandig om vooraf na te denken over de volgorde waarin je de ingrediënten aan de pan toevoegt. Start bijvoorbeeld met de stukjes vlees of vis. Voeg vervolgens de harde groenten en fruit toe, om af te sluiten met de slapperen ingrediënten.

Tip: je kunt de ingrediënten in de wokpan afblussen met een lekkere woksaus! In de supermarkt worden verschillende sausjes aangeboden.

In welke pan kan ik fruit roerbakken?

Het is belangrijk om de juiste pan te gebruiken bij het roerbakken van groente en fruit. In de basis onderscheiden we drie soorten pannen, gebaseerd op het materiaal waarvan ze gemaakt worden: een wokpan van gietijzer, een wokpan met anti-aanbaklaag en een wokpan van plaatstaal. Gebruik zeker bij een wokpan met anti-aanbaklaag geen stalen of RVS keukengerei. Het zou de pan ernstig kunnen beschadigen tijdens het roerbakken.

FAQ – Appel roerbakken

Hoeveel gram appel per persoon?

Gemiddeld eten mensen één appel, wat neerkomt op ongeveer 125 gram. Het hangt vanzelfsprekend van het type appel af, hoeveel gram deze exact weegt.

Hoe lang appel roerbakken?

Doordat een appel een vrij stevig type fruit is, kun je deze gedurende een langere tijd in wokpan laten zitten. Houd maximaal vier tot vijf minuten aan.

Meer fruit roerbakken? Bekijk ons overzicht eens!