Aubergine roerbakken

Kies eens voor wat anders, dan het koken of stomen van aubergine! Met aubergine roerbakken geef je deze groente een hele andere smaak. De groente is goed te combineren met stukjes vlees of vis. Denk bijvoorbeeld aan kipblokjes, die goed bij de aubergine passen. Het fijne aan een groente roerbakken is dat dit heel eenvoudig is! Daarbij ben je vaak in een paar minuten klaar. Doordat de aubergine een vrij kwetsbare groente is, hoeft deze maar kort in de wokpan gedaan te worden. Op deze pagina vertellen je exact, welke stappen je moet doorlopen bij een aubergine roerbakken.

Aubergine roerbakken recept

Aubergine roerbakken

Dit aubergine roerbak recept legt je stapsgewijs uit hoe het roerbakken van deze groente in z’n werk gaat. Je kunt de aubergine met tal van andere groentes en vlees- of vissoorten combineren.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 8 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 50 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel maïsolie, zonnebloemolie of rijstolie

Instructies
 

  • Begin met het wassen van de aubergine. Er mogen geen chemische stoffen op de groente achterblijven.
  • Snijd de aubergine vervolgens in kleine blokjes. Doe dit ook bij de andere ingrediënten, die je straks aan de wokpan toevoegt.
  • Nu is het tijd om de wokpan te verhitten. Dit duurt vaak even! De wokpan moet zo heet zijn, dat waterdruppeltjes direct verdampen bij het raken van de pan.
  • Doe één eetlepel olie in de pan. Onder meer zonnebloemolie, rijstolie en maïsolie zijn geschikt voor aubergine roerbakken.
  • Nu kun je de aubergine aan de pan toevoegen. Het is voldoende om de aubergine enkele minuten, vaak 2 tot 3 minuten in de pan te houden.
Trefwoord aubergine roerbakken

Tips voor groente roerbakken

Een groente roerbakken biedt je het voordeel, dat de vitamines en de smaak van de groente behouden blijven. Het maakt dat roerbakken heel gezond is! Houd er rekening mee dat het idee achter een groente roerbakken is, dat de textuur van de groente behouden blijft. Zorg er daarom voor dat je groenten niet te lang in de pan laat zitten. Vooraf kun je bepalen in welke volgorde je de ingrediënten toevoegt. Vlees en vis moeten het langst in de pan, gevolgd door de stevige groenten, om vervolgens af te sluiten met de slappere groenten.

Tip: combineer de verschillende groenten, vlees en vis met een lekkere saus. Zo geef je nog meer smaak aan je gerecht.

In welke pan kan je roerbakken?

Aubergine roerbakken kan in verschillende soorten wokpannen. Hierbij maakt men onderscheid tussen een wokpan van gietijzer en een wokpan van plaatstaal. Ook de wokpan met een anti-aanbaklaag is vaak een optie. Let op, niet ieder materiaal is geschikt voor iedere warmtebron. De ene pan kun je beter op een inductiekookplaat gebruiken, terwijl een andere wokpan geschikt is voor het gasfornuis. Kijk daarbij naar de keukengerei die je bij het roerbakken van groente gebruikt. Je wilt voorkomen dat de anti-aanbaklaag in de pan beschadigd raakt. Materialen van kunststof of hout zijn hierdoor aan te raden.

FAQ – Aubergine roerbakken

Hoeveel gram aubergine per persoon?

Gemiddeld eten mensen 250 tot 300 gram aubergine per persoon, wanneer de aubergine bij een hoofdgerecht worden gebruikt. In het geval van een bijgerecht eten zij de helft.

Hoe lang aubergine roerbakken?

Doordat de aubergine een vrij kwetsbare groente is, kun je deze maar kort roerbakken. Houd drie of vier minuten aan.

Meer groente roerbakken? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like