Peultjes roerbakken

Er zijn verschillende manieren waarop je een groente als peultjes kunt bereiden. Een van de mogelijkheden is peultjes roerbakken, wat een verrukkelijk alternatief is voor het koken of stomen hiervan. Groot voordeel van een groente roerbakken: het kost je vaak niet meer dan vijf tot tien minuten! Het verwarmen van de wokpan kost vaak de meeste tijd. Een andere voordelen van deze manier van het bereiden van een groente zijn het behoud van de vitamines in de peultjes en het behoud van de smaak hiervan. Op deze pagina lees je meer over de manier waarop peultjes roerbakken werkt. Ook geven we tips om nog meer uit je gerechten te halen bij het roerbakken van groenten.

Peultjes roerbakken recept

Peultje roerbakken

Dit peultjes roerbak recept vertelt je stapsgewijs hoe het roerbakken van een groente werkt. Je kunt de peultjes met verschillende andere ingrediënten combineren. Denk bijvoorbeeld aan blokjes kip of vis.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 9 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 94 kcal

Ingrediënten
  

  • 1200 gr peultjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie, maïsolie of rijstolie

Instructies
 

  • Allereerst is het zaak om de peultjes schoon te maken. Haal daarbij de steeltjes van de uiteinden van de peultjes af. Eigenlijk dezelfde stap, als die je zet bij het koken van peultjes.
  • Snijd de peultjes nu in meerdere stukken. Je hoeft ze niet heel klein te maken; in twee of drie delen is voldoende. Snijd ook andere ingrediënten in kleinere stukjes.
  • Nu de ingrediënten klaar zijn om aan de pan toegevoegd te worden, kun je deze verhitten. Dit doe je op hoog vuur en net zolang, totdat de waterdruppels verdampen als zij de pan raken.
  • Voeg één eetlepel olie aan de pan toe en zorg dat het de volledige bodem heeft geraakt. Dit doe je door de pan heen en weer te schudden.
  • Als de olie goed warm is, kun je de ingrediënten aan de pan toevoegen. Peultjes dien je zo’n 3 tot 4 minuten te roerbakken.
Trefwoord peultjes roerbakken

 

Groente roerbakken tips

Groente roerbakken is heel eenvoudig! Houd er wel rekening mee, dat de textuur van de groente behouden moet blijven. Zeker bij peultjes is het lekker, wanneer ze knapperig blijven. Houd de groenten om deze reden niet te lang in de pan! Een paar minuten is, zoals het recept ook voorschrijft, voldoende bij groenten. Bepaal vooraf in welke volgorde je de ingrediënten toevoegt. Kruiden hoeven minder lang in de pan dan de peultjes, terwijl je vlees en vis wat langer moet roerbakken.

Tip: maak je gerecht nog smaakvoller, door de wokpan van een lekkere saus te voorzien. In de supermarkt vind je verschillende woksausjes.

Welke pan is geschikt voor roerbakken?

Wokpannen worden in verschillende modellen en van diverse materialen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een wokpan van gietijzer en een plaatstalen wokpan. Welke wokpan het meest geschikt voor je is, hangt onder meer af van de warmtebron die je gebruikt. Niet iedere wokpan kan op een gasfornuis gebruikt worden. Evenals dat niet iedere wokpan geschikt is voor het gebruik op een inductiekookplaat.

Tip: gebruik houten of kunststof spatels bij het roerbakken van de peultjes. Zo voorkom je dat de pan beschadigd raakt.

FAQ – Peultjes roerbakken

Hoeveel gram peultjes per persoon?

Gemiddeld eten mensen 250 tot 300 gram peultjes per persoon, wanneer de peultjes bij een hoofdgerecht worden gebruikt. In het geval van een bijgerecht eten zij de helft.

Hoe lang peultje roerbakken?

Peultjes zijn een vrije stevige groente. Je kunt de kleine stukjes peultjes hierdoor circa drie tot vijf minuten roerbakken.

Meer groente roerbakken? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like