Witlof roerbakken

Witlof roerbakken is ontzettend lekker! Het geeft een hele andere smaak aan deze groente, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een beetje ketjap. Niet alleen is witlof roerbakken erg lekker, ook is dit heel eenvoudig. Op deze pagina lees je welke stappen je moet doorlopen om de witlof op de juiste wijze te roerbakken. Ook vind je hier enkele tips, waarmee jij nog meer uit deze manier van het bereiden van witlof haalt. Een groente roerbakken biedt je verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de smaak van de groente beter behouden blijft. Evenals dat vitamines minder snel verloren zullen gaan.

Witlof roerbakken recept

Witlof roerbakken

Zoals reeds omschreven werd, is witlof roerbakken heel eenvoudig. Doorloop onderstaand witlof roerbak recept om dit zelf te kunnen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 9 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 14 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel maïsolie, rijstolie of zonnebloemolie
  • 4 witlof
  • 1/2 eetlepel kristalsuiker (optioneel)

Instructies
 

  • Bij witlof roerbakken is het allereerst belangrijk, dat de groente goed gewassen wordt. Zorg dat je aarde, ongedierte en bijvoorbeeld gifstoffen van de witlof verwijdert.
  • Vervolgens kun je de witlof en eventuele andere ingrediënten in kleine stukjes snijden. Lekkere toevoegingen aan de witlof zijn onder meer kip en verschillende soorten vis.
  • Verwarm de wokpan op een hoog vuur, totdat waterdruppeltjes verdampen bij het aanraken van de pan.
  • Voeg één eetlepel olie aan de pan toe. Onder meer maïsolie, rijstolie en zonnebloemolie zijn geschikt om witlof te roerbakken.
  • Op het moment dat de olie goed heet is, kun je de witlof aan de pan toevoegen. Houd er rekening mee, dat de witlof nog een beetje knapperig moet zijn. Vier tot zes minuten roerbakken is vaak al voldoende.
Trefwoord witlof roerbakken

Tips voor groente roerbakken

Ondanks het feit dat witlof roerbakken heel eenvoudig is, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld goed in welke volgorde je de verschillende ingrediënten aan de pan toevoegt. Begin met de ingrediënten die het hardst zijn, zoals vis en vlees. Vervolgens kun je de harde groente toevoegen, waarvan witlof een goed voorbeeld is. Wil je ook een zachter type groente roerbakken? Voeg deze pas op het laatste moment toe.

Tip: nog lekkerder is de geroerbakte witlof, wanneer je hier een klein beetje ketjap aan toevoegt.

In welke pan kun je het beste roerbakken?

Niet iedere wokpan is geschikt voor ieder type warmtebron. Sommige pannen zijn geschikt voor witlof roerbakken op een gasfornuis, terwijl andere pannen beter tot hun recht komen op een elektrisch kooktoestel of een inductiekookplaat. Kijk daarbij naar de bodem van de pan. Mogelijk heeft de pan een anti-aanbaklaag, waardoor het gebruik van metalen spatels voor schade aan de pan kan zorgen. Slimmer is het gebruik van een houten spatel! In de basis onderscheidt men een wokpan van plaatstaal, een wokpan van gietijzer en een wokpan met een anti-aanbaklaag van elkaar.

FAQ – Witlof roerbakken

Hoeveel gram witlof per persoon?

In de meeste gerechten wordt uitgegaan van circa 300 gram witlof per persoon. Mocht je witlof in een salade gebruiken, dan kun je uitgaan van 150 tot 200 gram per persoon.

Hoe lang witlof roerbakken?

Witlof is een wat stevigere groente, waardoor het zijn textuur niet snel zal verliezen in de wokpan. Houd een maximum aan van drie tot vijf minuten.

Meer groente roerbakken? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like