Chinese kool roerbakken

Door te kiezen voor Chinese kool roerbakken te kiezen, zal deze groente je niet snel vervelen! Er zijn talloze gerechten waarin je Chinese kool kunt gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden, komt deze koolsoort van oorsprong uit China. Ook in Japan en bijvoorbeeld Noord- en Zuid-Korea wordt de kool veel gekweekt. Opvallend aan Chinese kool zijn de zeer brede nerven in de bladeren hiervan. Op deze pagina lees je hoe Chinese kool roerbakken werkt en waarmee je rekening dient te houden. Het leuke aan groente roerbakken is dat je de groenten met verschillende andere ingrediënten kunt combineren.

Chinese kool roerbakken recept

Chinese kool roerbakken

Chinese kool roerbakken is niet lastig! Volg onderstaand Chinese kool roerbak recept om direct aan de slag te gaan.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 9 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 4 personen
calorieën 19 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel maïsolie, rijstolie of zonnebloemolie
  • 1 Chinese kool

Instructies
 

  • Zorg dat de Chinese kool goed is schoongemaakt. Mogelijk zitten er nog kleine stukjes aarde op, of zijn er chemische middelen gebruikt bij het kweken hiervan.
  • Snijd de Chinese kool vervolgens in kleinere stukken. Je kunt de bladeren van de stam scheuren en hier vervolgens reepjes van maken. Doe datzelfde met andere ingrediënten die je aan het gerecht toevoegt.
  • Verwarm de wokpan vervolgens op heet vuur. Waterdruppels moeten direct verdampen, wanneer deze pan raken. Een handige test om te kijken of je de witlof kunt roerbakken!
  • Doe één eetlepel olie in de pan. Kijk goed of de gekozen olie geschikt is voor het roerbakken van witlof. Onder meer zonnebloemolie, maïsolie en rijstolie kunnen hierbij gebruikt worden.
  • Tot slot kun je de Chinese kool enkele minuten roerbakken. Pas op dat de Chinese kool niet te slap wordt. Een paar minuten (4-6 minuten) roerbakken is al voldoende.
Trefwoord chinese kool roerbakken

Tips voor groente roerbakken

Bij Chinese kool roerbakken zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Een van deze punten werd reeds genoemd in het Chinese kool roerbak recept: zorg dat de groente niet te slap wordt. Om dit te voorkomen, kun je de verschillende ingrediënten na elkaar aan de pan toevoegen. Begin bij het vlees of vis, voeg vervolgens de harde groenten toe en sluit af met de slappe groenten. Je kunt hierbij denken aan een groente als spinazie.

Tip: start altijd met één eetlepel olie. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kun je tijdens het roerbakken een tweede of eventueel derde lepel toevoegen.

In welke pan kan ik het beste roerbakken?

Chinese kool roerbakken kan in verschillende soorten wokpannen. In de basis wordt onderscheid gemaakt tussen een wokpan van plaatstaal, een wokpan van gietijzer of een wokpan met een anti-aanbaklaag. Gebruik je een pan met een anti-aanbaklaag, dan is het belangrijk om een houten spatel of een spatel van kunststof in te zetten bij het roeren van de ingrediënten. Het voorkomt dat de anti-aanbaklaag beschadigd raakt.

FAQ – Chinese kool roerbakken

Hoeveel gram Chinese kool per persoon?

Gemiddeld gebruikt men circa 400 gram Chinese kool bij de bereiding van een hoofdgerecht. Gebruik je de Chinese kool in een bijgerecht? Gebruik in dat geval de helft.

Hoe lang kool roerbakken?

Chinese kool is een vrij stevige groente. Het maakt dat je de groente gedurende drie tot vier minuten in de wokpan kunt houden. Kijk goed of de groente niet te slap wordt. Juist het behoud van de knapperige smaak van kool maakt roerbakken zo fijn!

Meer groente roerbakken? Bekijk ons overzicht eens!

You may also like